Over ons

Sjaak Hoogendoorn en Ellen Brouwer startten in 2001 Boerderij Achtervennen en bouwden het bedrijf op zoals het nu is: met 55 biologische koeien, de Blauwe Schuur en een weelde aan bloemen, bomen en planten. Om de boerderij in de toekomst over te dragen zijn Sjaak en Ellen op zoek gegaan naar een nieuwe boer en boerin en vonden deze in Jurre en Hanna de Vos-Hilhorst. Zij hadden al een zoektocht door Nederland achter de rug in de hoop een fijne boerderij voor hen en de kinderen te vinden. Eind 2020 verhuisde het gezin De Vos naar de stolp en gingen Sjaak, Ellen, Jurre en Hanna een samenwerking aan. Hieronder stellen zij zich zelf voor:

Sjaak Hoogendoorn
“Ik kom uit een boerenfamilie in Zuid-Holland en heb daar het bedrijf van mijn vader overgenomen. In het jaar 2000 zijn wij met de koeien naar het mooie Noordhollandse Waterland verhuisd. Mijn passie is de natuur en ik ben er van overtuigd dat landbouw en natuur bij elkaar horen. Daar ben ik actief ook buiten de boerderij mee bezig. Het biologisch boeren past bij mij. Ik vind het belangrijk dat mensen meegenieten van de boerennatuur.”

Ellen Brouwer
“Ik ben het boerenleven ingerold doordat ik Sjaak tegenkwam. Ik werk graag met en in de natuur. Daar horen dieren bij, maar ook het omgaan met landschap en voedsel. Mijn interesse gaat eveneens uit naar de mens.
Ooit ben ik opgeleid tot docente Tekenen en ik schilder graag zelf. Tegenwoordig zet ik als tekentherapeute de beeldende taal in voor mensen met een hulpvraag. Zie ook www.achter-beelden.nl

Jurre de Vos
“Na mijn opleiding aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch begon voor mij de zoektocht naar een boerderij. Deze bracht ons van Alphen a/d Rijn naar Drenthe, via Weesp, naar Ilpendam. Eindelijk thuis, zo voelt het.
Naast het runnen van de boerderij wil ik zorg bieden aan mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. Mensen met een burn-out, psychosociale problemen, een verslaving of trauma. Ik wil hen helpen om uit het hoofd in het lijf te komen. Het werken op de boerderij leent zich daar uitstekend voor.”

Hanna de Vos – Hilhorst
“Toen ik in 2010 ‘Boer Jurre’ leerde kennen, begon mijn leven op het boerenerf. Op de verschillende boerderijen waar we woonden hielp ik mee in de boerderijwinkel en verzorgde ik de communicatie. Daarnaast kreeg ik een wekelijkse column in Nieuwe Oogst, krant van LTO Nederland. Ik vind het belangrijk de verhalen van het platteland te verspreiden onder een breed publiek, zéker nu het voedselvraagstuk wereldwijd op de agenda staat en onze omgang met dieren en klimaat onder een vergrootglas ligt. Mijn columns zijn te lezen op www.pumpsindepolder.nl