Over ons

Sjaak Hoogendoorn en Ellen Brouwer startten in 2001 Boerderij Achtervennen en bouwden het bedrijf op zoals het nu is: met 55 biologische koeien, de Blauwe Schuur en een weelde aan bloemen, bomen en planten. Om de boerderij over te dragen zijn Sjaak en Ellen op zoek gegaan naar een nieuwe boer en boerin en vonden deze in Jurre en Hanna de Vos-Hilhorst. Zij hadden al een zoektocht door Nederland achter de rug in de hoop een fijne boerderij voor hen en de kinderen te vinden. Eind 2020 verhuisde het gezin De Vos naar de stolp, begin 2022 droegen Sjaak en Ellen het bedrijf over. Hieronder stellen Jurre en Hanna zichzelf voor:

Jurre de Vos
“Na mijn opleiding aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch begon voor mij de zoektocht naar een boerderij. Deze bracht ons van Alphen a/d Rijn naar Drenthe, via Weesp, naar Ilpendam. Eindelijk thuis, zo voelt het.
Naast het runnen van de boerderij bied ik zorg aan mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. Mensen met een burn-out, psychosociale problemen, een verslaving of trauma. Ik help hen om uit het hoofd in het lijf te komen. Het werken op de boerderij leent zich daar uitstekend voor.”

Hanna de Vos – Hilhorst
“Toen ik in 2010 ‘Boer Jurre’ leerde kennen, begon mijn leven op het boerenerf. Op de verschillende boerderijen waar we woonden hielp ik mee in de boerderijwinkel en verzorgde ik de communicatie. Daarnaast schreef ik 7 jaar lang een wekelijkse column in Nieuwe Oogst, krant van LTO Nederland.
Hoewel ik inmiddels ook drie dagen per week in Amsterdam werk, vind ik het bijzonder om met Jurre samen dit bedrijf te runnen. Kippen, koeien, kaas, onze drie kinderen: het is hier nooit saai. De fijnste dagen vind ik de dagen waarop we samen op het erf aan ‘het scharrelen’ zijn. Allebei bezig met onze eigen klussen, tussendoor samen kaas snijden en af en toe een bakkie koffie. Ja, daar word ik blij van.’