Verse producten

Niets is leuker dan de biologische producten die we op onze boerderij maken direct af te zetten aan de klant. Sinds juni 2021 zijn wij daarom een verkooppunt van verse melk en kaas. Aan de voorkant van ons erf is een winkelruimte met twee gekoelde automaten. Hier kunt u zelf uw boerderijproducten pakken en afrekenen. Betaling kan per pin (contactloos) of contant.

Openingstijden:
De kaas- en eierautomaat en melktap zijn dagelijks geopend van 7.00 – 21.00 uur.

Kaasautomaat
Van de verse melk van onze koeien worden goudgele wielen gemaakt, die bij ons op de boerderij rijpen tot jong, jong belegen, belegen, extra belegen en oude kaas. De verschillende leeftijden zijn per pond en/of kilo te koop in onze kaasautomaat. De stukken zijn vacuüm verpakt.

Melktap
Rauwe melk is romiger van smaak dan de melk in de supermarkt en omdat hij niet verhit (gepasteuriseerd) is, zijn alle goede bacteriën nog aanwezig. Om ook de mensen in ons dorp, voorbijgangers en recreanten te laten meegenieten van deze verse melk, hebben wij sinds juni 2021 een melktap. Uit de tap is de melk voor 1,25 euro per liter verkrijgbaar. Zelf een fles meenemen wordt gewaardeerd, maar uiteraard zijn deze ook bij ons te koop.

Eierautomaat
Sinds het voorjaar van 2024 verkopen wij biologische eieren van eigen kippen. Onze kippen ‘wonen’ in een mobiele kippenkar, die wekelijks op een ander plekje in ons weiland staat. De kippen kunnen zich overdag vrij rond de kar bewegen, vers gras eten en scharrelen. De doosjes met 6 en 10 eieren worden verkocht vanuit onze automaat.*

*De eieren zijn getest op Pfas en goedgekeurd. Geniet ervan!

Biologisch vlees
Drie keer per jaar verkopen we vleespakketten aan huis. Dit is 5 kilo biologisch rundvlees, waaronder gehakt, hamburgers, saucijzen, biefstuk, soepvlees, entrecote en schnitzel. Wil je op de hoogte gehouden worden van de verkoopmomenten, stuur ons dan een mailtje of houd ons Facebook en Instagram in de gaten.
Vlees bestellen via de website van Grutto.com kan ook. Op deze website kun je de verschillende verhalen van boeren lezen en een vleespakket bestellen van een boerderij die je aanspreekt. Het vlees dat wij aanbieden (let op: onder de naam Hoogendoorn, Krommenie) komt van onze zwartbonte Holstein koeien, gekruist met Belgische Witblauwe, een vleesras. Deze vleespakketten worden bij je thuisbezorgd.

Zorgboerderij Ons Verlangen
Voor enkele aanvullende zuivelproducten werken we samen met zorgboerderij Ons Verlangen. Dit is een biologisch melkveebedrijf in Zunderdorp met koeien, geiten, paarden, varkens, konijnen, kippen en schapen. Daarnaast wordt er zorg verleend aan 40 hulpboeren. In onze kaasautomaat vindt u de door hen zelfgemaakte kwark.

Verkooppunt worden?
Lijkt het je leuk om onze Waterlander kaas of de eieren van onze hennen in het assortiment van je winkel op te nemen? Of broodjes met Waterlander kaas en ei te serveren in je lunchroom? Of Waterlander kaas op je borrelplank aan te bieden? Dat kan! Neem voor de mogelijkheden contact op via info@boerderijachtervennen.nl