Zorgboerderij

Stel je een plek voor waar opeens je oog valt op een ijsvogel die een net gevangen visje in de bek heeft. Waar je een bloem tegenkomt die je niet eerder zag, die je aandachtig bestudeert. Waar het riet ritselt in een windvlaag. Waar het wuivende gras je uitnodigt. Waar de geur van vers hooi je zintuigen prikkelt. De natuur kan helpen om weer in het hier en nu te zijn.

Sinds 2022 bieden wij vier dagen per week dagbesteding aan mensen met psychische klachten en ouderen met niet aangeboren hersenletsel of dementie. In de stal, de tuin en de kas verbind je hoofd en lijf door de juiste balans van werken en sociale ontspanning, zoveel als mogelijk in de buitenlucht. Hierdoor groei je naar een versie van jezelf die het dichtst bij jou aansluit.

Het werk op de boerderij is divers: we verzorgen de dieren, mesten de hokken uit, verzorgen en snijden de kaas, halen en verpakken de eieren, kweken groenten in de kas en groentetuin, varen met de boot naar de eilanden waar ’s zomers onze koeien verblijven, brengen en halen de koeien naar de wei en zorgen in het voorjaar dat de nesten van de weidevogels niet verstoord worden. Lijkt het je fijn om op ons erf te zijn, de wind door je haren te voelen en even rustig adem te halen? Kijk dan op de website van Landzijde en vul het aanmeldformulier in.

Koeiendans 2023. Foto’s gemaakt door Andre Klaver